Behandling af AMD med øjenakupunktur.

Hvad er AMD?

AMD (aldersbetinget macula degeneration) betegnes som en uhelbredelig øjensygdom, der rammer ca. hver 10 dansker over 60 år. Årligt rammes ca. 13.000 i danmark. Selvom AMD også omtales som forkalkning i nethinden eller øjenforkalkning, har den intet med forkalkning at gøre. Sygdommen opstår, når nogle celler i den centrale del af nethinden slides. Disse 500.000 celler kaldes “den gule plet” eller macula.

Videnskaben kender idag ikke den egentlige årsag til AMD, men en teori kan være, at det skyldes de såkaldte frie radikaler. Det er frie radikaler der får et æble til at rådne og jern til at ruste. Man kan sige at sliddet på cellerne i macula minder om denne proces.

AMD findes i 2 typer.

For de ca. 13.000 mennesker i danmark, der årligt rammes af denne snigende øjensygdom, af såkaldt “tør” AMD, udvikler sygdommen sig normalt langsomt. Den såkaldte “våde” form udvikler sig så hurtig, at patienten mister læsesynet i løbet af kort tid.

I alle europæiske lande, men især i USA, ofres der millioner af dollars på at finde en effektiv behandling. på trods af det har øjenlægevidenskaben endnu ingen behandling at tilbyde AMD øjenpatienter (med “tør AMD) så sygdommen forbedres. Deb “våde” form kan nu behandles med bla. laser og indsprøjtninger i øjnene.

Fra videnskaben ved vi, at når først det ene øje er angrebet af AMD, vil det andet snart følge efter, og patienten vil miste sit centralsyn, dvs. evnen til at læse samt at kunne genkende mennesker man møder på gaden.

Ubehandlet bliver AMD altid værre og værre efterhånden som årene går. AMD medfører stærk forringet synsevne, og i værste fald total læseblindhed.

Symptomer på AMD.

Symptomerne er i starten ofte, at AMD patienten mister det centrale syn og ser en sløret plet, der følger med uanset hvor blikket rettes hen. Efterhånden bliver det svære og svære at se noget i midten, men kun ud til siderne. Det betyder feks. at man får svært ved at genkende mennesker man møder på gaden, eller at man opfatter huse og andre ting med lige linier, som skæve og fordrejede. Et andet symptom kan være, at man får brug for lup for at kunne læse.

Behandling med øjenakupunkturmetoden acunova.

Den verdenskendte danske akupunktør John Boel har udviklet en speciel øjenakupunkturmetode ved navn acunova. Metoden virker via hjernen og nervesystemet. Dette er anderledes ifht. traditionel kinesisk akupunktur (TCM), der virker via meridianbanerne.

John Boel har siden 1987 specialiseret sig i behandling af øjensygdomme, sportsskader og smertebehandling. 80% af hans øjenpatienter lider af AMD, og han behandler patienter fra hele verdenen. Han har ligeledes uddannet omkring 3.000 akupunktører, læger og øjenlæger, rundt omkring i verden, i denne helt unikke behandlingsform. Akupunkturklinik Viiernfeldt har været så heldige, at være den del af de 3.000 som udfører denne behandling.

Kan man helbrede AMD med acunova øjenakupunktur?

Synssansen må siges at være vores vigtigste sans, da vi får ca. 84% af vores sanseindtryk via øjnene. Desværre er det ikke muligt at hjælpe alle øjenpatienter. Der blev i 2003 lavet et pilot projekt med 30 forsøgspersoner/øjenpatienter. Undersøgelsen dokumenterer at 7 ud af 10 “uhelbredelige” øjenpatienter, får en synsforbedring på gennemsnitlig 27% efter 2 ugers intensiv behandling med acunova akupunktur. Der er lavet flere udenlandske behandlingsundersøgelser i bla. Tyskland, der viser samme gode resultater.

Resultaterne viste, at mere end 80% af disse patienter (ifølge John Boels nyeste undersøgelser) I mere eller mindre grad, kan blive hjulpet af metoden, da vi kan få patienten til at bevare synet, samt stoppe forværringen. Dette er i sig selv en enorm succes, da mange af patienterne ellers ville miste deres sidste synsrest. Selv en lille smule syn giver betydlig bedre livskvalitet end total blindhed. Så nej, AMD kan ikke helbredes, men vi kan bremse udviklingen, og bevare din synsrest. Det anbefales at starte behandlingen så tidlig i sygdomsforløbet som muligt.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen består af 2 ugers intensive akunova behandlinger. 2 behandlinger om dagen, med minimum 1 times pause imellem behandlingerne. Oftest fra mandag til fredag, med pause i weekenden… i alt 20 behandlinger. Herefter behandles der så længe, at der er forbedringer, 2 gange om ugen i en kort periode, derefter 1 gang om ugen i en periode, yderligere nedtrapning til 1 behandling hver anden uge, for til sidst, at behandle 1 dag om måneden.

Under behandlingen sættes der 6 nåle ad gangen, i hhv. tæer, hænder, øjenbryn og knæ. Der sættes IKKE nåle i selve øjnene. Hver behandling varer ca. 30 min.

For at forbedringen skal holde, og synsresten bevares, viser erfaringerne, at man derefter bør have en dobbeltbehandling om måneden.

Erfaringer fra klinikker i Tyskland viser, at resultaterne kan overføres til alle andre “uhelbredelige” øjensygdomme.

Vi anbefaler ligeledes indtag af bestemte vitaminer/mineraler/kosttilskud, som en del af den vedligeholdende behandling. Amerikanske forsøg har vist, at dette har en gavnlig effekt på afgiftningen af de frie radikaler.

Gør det ondt, og er der bivirkninger?

Man bør altid, også ved øjensygdomme, Få foretaget en lægeundersøgelse før en akupunkturbehandling.

Der er indtil videre ikke konstateret nogen bivirkninger, heller ikke ved behandling af børn og gravide.

Der kan dog ved nogle personer forekomme nogle fysiske reaktioner efter en akupunkturbehandling: kortvarig træthed, varme hvor man har et problem,ildelugtende urin og afføring samt kortvarig følelse af lethed eller tunghed. Reaktionerne er ufarlige, og vidner blot om, at en proces er startet i kroppen.

Ved indstik føles en kortvarig skarp smerte eller lignende. Smerten forsvinder dog så snart nålen er i. Smerten bruges som en vejledning om at nålen er korrekt isat og har ramt punktet, der skal videresende signalet til hjernen.

Ring eller mail i tilfælde af spørgsmål.

Tlf. 61712348  Mail. aku.viiernfeldt@gmail.com