Acunova/akupunktur 2000

Rundt omkring alle led er der en særlig struktur, der i funktionen minder meget om hjernevæv. Det er nøglen til akunova’s virkemåde.

Den måske væsentligste forskel på acunova og andre akupunkturmetoder er, at acunova virker via hjernen. Et eksempel med en patient der har iskias smerter. Når  vi rammer det helt rigtige punkt (lige i refleks kuglen) med en akupunkturnål, sker der følgende: Patienten føler en svag elektrisk strøm. Årsagen hertil er, at indsættelsen af akupunkturnålen starter en elektrisk proces, hvor der udsendes en strøm med en bestemt elektrisk frekvens (hvert akupunkturpunkt udsender sin egen unikke frekvens). Strømmen med den bestemte frekvens vandre via nervebanerne op i det område af hjernen, der har forbindelse med netop den del af kroppen, der er syg. Fra dette område i hjernen sendes der et signal videre til hypothalamus, der analyserer og videresender signalet til hypofysen

Hypofysen reagerer på signalet ved at frigøre bestemte hormoner til blodbanen.

Hormonerne i blodet bevirker, at kroppens hormonregulerende organer og kirtler stimuleres til at producerer og frigøre forskellige stoffer, herunder endorfiner som er nogle meget vigtige smertestillende hormoner. Frigørelsen af disse endorfiner bevirker, at patientens smerter forsvinder, og dermed løsnes der op for eksempelvis et hold i nakken. ved akupunkturbehandling frigøres der samtidig en mængde regulerende stoffer f.eks. enzymer og hormoner som kortison og adrenalin. Ved at tage en blodprøve før, og umiddelbart efter en akupunkturbehandling kan man således måle, at der sker over 200 processer i kroppen.

Den tekniske årsag til, at impulsen udløses er, at der påføres en micro skade af vævet, når vi stikker en nål i. “Punktet” giver hjernen besked om at reparerer micro skaden, og derved reparerer/helbreder den samtidig det egentlige problem.

F.eks. en patient med et skulder-problem. Her findes reflekspunktet til skulderen (eksempelvis i tommelfingeren) som rammes nøjagtigt med en akupunkturnål. Den del af hjernen som styrer det sted vi satte nålen i, vil så forsøge at udbedre micro skaden på fingeren samtidig med, at der sendes kemiske substanser, som vi før har beskrevet for at udbedre skaden, løber disse substanser også til det pågældende reflekspunkt dvs. skulderen i dette tilfælde. Her vil substanserne omgående gå i gang med at udbedre skaden.

Videnskaben.

Videnskaben har lært os, at alle celler i hele kroppen udskiftes i løbet af ganske få år, bortset fra hjerne og nerve cellerne.

I teorien skulle der altså ikke være nogen lidelse (bortset fra hjerne/nerve skader) man ikke kan helbrede med acunova. Det vil fremtidens forskning vise, det vi ved er, at acunova har en dramatisk virkning også på alvorlige kroniske lidelser.

Man starter denne proces ved at stikke en nål i reflekskuglen. Herefter foregår der noget meget interessant: nu flyder hormonerne og de andre helsebringende stoffer, med blodet til det syge område. Her startes omgående en helbredende proces. Hvis en patient f.eks. har ondt i ryggen – uanset af hvilken grund – flyder stofferne til det syge område i ryggen og starter øjeblikkelig en helbredelse. Hvis vi rammer akupunkturpunktet nøjagtigt, sker der en smertelindring omgående.

Hvis det er en patient med øjenforkalkning  AMD (aldersbetinget makula degeneration) påbegyndes en helbredelse af nethinden i øjet.

En person med forkalkning af hjertets kransårer (angina pectoris) startes omgående en udvidelse af blodårerne osv…..

Sindet og kroppen samarbejder på en fantastisk måde, så de forskellige stoffer supplerer hinanden på bedste vis. Det første der sker er, at endorfinerne udskilles til blodbanen (endorfinerne kaldes også for kroppens eget morfin, fordi den virker stærkt smertestillende). Derfor ser vi ofte, at smerten forsvinder i løbet af ganske få sekunder efter, at nålen er sat nøjagtig i det rigtige punkt.

F.eks. en patient med hold i nakken. Endorfinerne fjerner smerten således, at patienten er i stand til at dreje hovedet/nakken uden smerter. Binyrebarkhormon går i gang med at bekæmpe væskeansamlinger, der trykker på nerven og derfor er årsag til smerten. Andre hormoner går i gang med at afslappe muskler o.s.v. Alle disse stoffer samarbejder på fornemmeste vis om, at reparerer/helbrede patienten.